Sprogmaterialer

Når eleverne bruger hverdagssproget, bliver det tydeligt for dem, at der er ligheder og forskelle mellem de danske og tyske matematiske udtryk.
I de bearbejdede opgavehæfter sættes disse matematiske sproglige forskelle og ligheder op over for hinanden. Hæfterne udarbejdes til alle aldersgrupper, både til populærvidenskabelige og matematisk højere niveauer og udformes, så danske og tyske deltagere kan løse dem i fællesskab.

Vores motto: Sprogene udfolder matematikken - Die Sprachen entfalten die Mathematik
Beispiel
Girls'Days

2019 På 28. marts blev vores materialerne præsenteret på Girls'Day i Lübeck. Seks piger og to praktikanter havde det sjovt med en tyske og to danske kolleger og fik lyst til at anvende hendes erhvervede viden på den næste ferie i Danmark.

2021 På 22. april blev vores materialerne præsenteret online på digital dansk-tysk Girls'Day. Tre piger fra Syddanmark og fem piger fra Slesvig-Holstein havde det sjovt med en danske og en tyske kollega i det virtuelle rum. Temaet var Platoniske legemer og sprog, se Download.

Weitere Informationen zum Girls'Day
50 års universiteter for anvendt videnskab
Den 15. juni 2019 var vi med vores sprogmateriale gæster på TH Lübecks campusfestivalen. Hele familier testede sin viden i dansk og matematik.
Flere oplysninger