Tryk på “Enter” for at springe til indhold
[cookie_statcounter]

Matematikolympiaden

Matematik-Olympiaden er en landsdækkende tysk konkurrence for alle matematikinteresserede elever fra 3. – 13. klasse (svarende 3.G). Siden skoleåret 1961-1962 har Matematik-Olympiaden givet børn og unge mulighed for at udvikle deres logiske tænkning, deres evne til at kombinere matematiske færdigheder og konkurrere med andre.

Hvert skoleår starter med en ny runde konkurrence. I år finder den 59. matematikolympiade sted.
Skolerne får opgaverne tilsendt og gennemfører første runde på eget ansvar. Skolerne kan tilmelde de elever, der klarer sig godt i første runde, til anden runde – Kredsrunden. De bedste fra anden runde kvalificerer sig til Landsrunden, hvor eleverne dyster her mod de bedste fra hele regionen (Bundesland). Herfra kvalificerer de bedste elever fra 8. – 13. klasse sig til en fjerde runde.

Med Interreg-projektet MatKult er det i år blevet muligt for elever fra de deltagende danske regioner (Region Syd og Region Sjælland) og elever fra de danske skoler i Sydslesvig at deltage i Matematik-Olympiaden. Opgaverne bliver oversat til dansk, og der etableres en kontakt til skolerne.
Målet for de deltagende projektpartnere er at der gennem konkurrencerne etableres strukturer til fremme for matematikinteresserede børn og unge.

Kommende arrangementer

Fredag den 15. november finder den anden runde af matematikolympiaden for grundskolerne (svarende til danske 3.-4. klasse) fra områderne Flensborg og Slesvig-Flensborg sted fra kl. 11.30 til 16.30 på Det Europæiske Universitet i Flensborg. Deltagerne gennemfører opgaverne på to timer. Så går det igen løs med grublerier og løsninger, så der står røg ud af ørerne. Bagefter står den på hædersbevisning til vinderne, hvor også de elever, der har kvalificeret sig til Landsrunden bliver hyldet.

Kredsrunden for de videreførende skoler (5.-13. klasse) i Flensborgområdet bliver gennemført på Europa-Univerisät i Flensborg lørdag d. 16. november. Om formiddagen arbejder eleverne med opgaverne, hvor der skal tænkes, kombineres og findes løsninger, så de kan vise deres matematiske kunnen. Om eftermiddagen bliver resultaterne offentliggjort og her får de elever, der er gået videre besked om det.

Den første Mathe-Camp bliver gennemført den 29. november. Her kan grupper af danske og tyske elever fra 3. – 4. klasse samarbejde legende om matematik. Lærerstuderende vil understøtte børnene i aktiviteterne. I tidsrummet 8:00 – 16:00 vil børnene arbejde i forskellige værksteder med matematisk indhold.